| Szalalkális tészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50dkg liszt 1 tojás 25dkg kristálycukor 1 mk.só 1 cs.szalalkáli 5 ek.olvasztott zsir 1.5dl tej Krém 6 dl tej 4ek.liszt 1 margarin 25 dkg porcukor 3 ek.kakaó 1 cs.vaniliáscukor 5 dkg darált dió Elkészítés: A szalalkálit elkeverjük a langyos tejben,hozzátesszük a többi hozzávalót,jól összegyúrjuk és 3-részre osztjuk.A sütőt melegitsük elő.A lapokat kinyujtjuk,és zsirozott,lisztezett tepsin 12-14 percig világosra sütjük.A tejből kiveszünk egy kicsit és elkeverjük a lisztel,és a többit föltesszük forni.Amikor fölfort hozzákeverjük a lisztes masszát és gőz fölött sűrűre főzzük.Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral,van.cukorral és a kakaóval.Hozzádolgozzuk a langyosra hült főzött krémet és a darált diót(3-ek,félre teszünk)Megkenjük a lapokat a felsőt is a tetejét megszórjuk dióval.Másnap szeleteljük. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: cicalany Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |