| Lencsés tésztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 300 g szarvacskatészta 100 g zeller 2 szál póréhagyma 2 db paradicsom 1 db savanykás alma 15 g lencse 2 evőkanál szójaszósz 4 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál borecet 1 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 teáskanál kakukkfű só, bors Elkészítés: Főzzük a lencsét a megtisztított foghagymával és babérlevéllel 6 dl vízben kb. percen át. Ezután hagyjuk állni 1 ½ órát. Közben keverjük össze a szójaszószt egy csipet sóval, borssal, borecettel és kakukkfűvel. A póréhagymát, a zellert és a paradicsomot mossuk meg, szeleteljük fel, majd adjuk a szójaszószos keverékhez. A tésztát sós olajos vízben főzzük meg. A lencsét kb. 10 percre tegyük vissza a tűzre, hogy jól átmelegedjen, majd szűrjük le és keverjük össze a tésztával, a fűszeres öntettel, a zöldségekkel és végül a felszeletelt almával. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |