| Spárgatök sörtésztában receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg primőr spárgatök só őrölt fehér bors 1 csomag kapor 2 tojás 5 dkg liszt 1/2 dl olaj (4 dl olaj a sütéshez) 1/2 dl sör Elkészítés: A tököt meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, magházát kikaparjuk, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, finomra vagdalt kaporral megszórjuk, 10 perc után a só által kioldott nedveket leitatjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a sárgájával, sózzuk, hozzáadjuk a 3 dkg lisztet, az olajat, végül a sört. Ebben a könnyű, kissé folyós masszában mártogatjuk meg az előzőleg lisztbe forgatott tököt. Egyenként, közepesen forró olajban aranysárgára sütjük. Leitatjuk a felesleges olajat, petrezselymes burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |