| Gombás pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 4-6 pulykamell szeletek 25 dkg gomba 1 fej hagyma pirospaprika fűszerek: vegeta, bors, bazsalikom Mártáshoz: tej vaj liszt trappista sajt (4-5 marék) Elkészítés: A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket. A gombát felszeletelni, hagymát apróra vágni, olajban megpirítani, beletenni a gombát és "zsírjára sütni". Kevés vajon megpirítani a lisztet, majd felengedni a tejjel és beleszórni két marék reszelt sajtot. (Magyarul: besamelt készíteni, csak sajttal.) A kész szószba keverni a gombát, és az elősütött húsokra halmozni őket. Tetejükre reszelt sajtot szórni és sütőben rápirítani. Rizzsel tálalni. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |