Tutireceptek.hu fejléc

Leves gombaporból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 dl. vegyes gombapor ( vagy gombadara )
3 dl. víz,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika,
10dkg. rizs,
só.
1 csokor petrezselyemzöld,

Elkészítés:
A langyos vízhez hozzáadjuk a gombaport és kb. 30-40 percig áztatjuk. Ezalatt rántást készítünk a lisztből, olajból és azt megpaprikázzuk. A közben felfőzött lét berántjuk, sózzuk, a riszt beletesszük és készre főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági tojásleves. » Banánkrém leves » Kukoricaleves » Korhelyleves
» Tokaji borleves » Uborkaleves főzés nélkül » Sütötökkrém leves » Egres leves
» Mazsola leves 1. » Gulyásleves csipetkével » Amarettis tökleves » Mazsolás vanílialeves
» Alföldi leves bográcsban. » Leves » Diós szárnyas-krémleves » Uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.