| Sups fracie receptLevesek Hozzávalók: kb 4 tányérnyi azaz 1.4/2 liter mennyiséghez 0.5 dl olaj 2dl tejszin 4 evő kanál liszt kb 3-4 egész fej vörős hagyma 0.5/1dkg delicát pici bors. Elkészítés: félkarikára vágjuk a hagymát, majd az olajon üvegesre piritjuk,majd picit kb 3dl vizzel felöntjük és kicsit megpároljuk. aztán ráöntjük a maradék vizet. óvatosan kóstolgatva a sósságát, adagoljuk a delikátot. "lehet egy picit sósabb,mert a tejszin kicsit elviszi a sósságát" majd összeforraljuk. aztán egy botmixer, vagy egy turmixx segitségével összedaráljuk az egyész hagymás levet. majd készítünk egy tejszínes habarást a tejszin és a liszt összekeverésével. az edény amiben készíted legyen kicsit nagyobb, mert a forrásbalévő összeturmixolt léből mersz majd hozzá, hogy kicsit kieggyenlitsd a hő külömbséget és ne legyen csomós a levesedben a habarásod, mert így könnyebben elegyedik a habarás a levessel. ha ez megtörtént, fogyamatos keverés melett hozzáadagolod lassan a habarásod a leveshez, majd jól kiforralod, hogy besürüsödjön jobban, mint a leturmixolás után. ha ezzel megvagy mégegyszer ellenörizd a sósságát és hogy elég intenzív legyen a hagymalevesed íze. ha úgy érzeg hogy nem elég hagymás az íze pici citromlé hozzáadásával jobban elöcsalogathatod a hagyma ízét a levesben. leves betét: lehet pirított kenyér vagy zsemle kocka, és tálaláskor sajtot is reszelhetsz a tetejére. "de én minden nélhül is nagyon imádom" A receptet beküldte: Zsanetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |