Tutireceptek.hu fejléc

Csalán leves biotipp-től recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
félvödör csalán
liszt
oliva olaj
fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
"Nagyanyáról-lányra száll ez a recept a családunkban,nagyon finom és épp most van itt az ideje ennek a főzésének:
Biztonságos helyről begyűjtjük a csalán felső friss gyenge hajtását kb. fél vödörnyit. Tiszta legyen egyéb zöld növénytől mentes. Vizet felteszünk,ha forr ráöntjük a csalánra. Ha kihűlt szűrjük le a levét ne öntsük el! Akár szobanövények locsolására is felhasználható. A leszűrt csalánból nyomjuk ki a vizet,így gombócokat kapunk, ezeket apróra felvágjuk , aprítjuk. Lisztes rántást készítünk (ha megpirult a liszt akkor jó), amibe az apróra vágott csalánt beletesszük. Felönjük vizzel, sóval egy fej apróra vágott fokhagymával tejföllel gazdagítjuk. A végén kolbász karikákkal és felvert tojással is növelhetjük tápértékét és az ízeket...


A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvaleves » Virslis lencseleves » Gyümülcsös tejleves » Narancskrémleves
» Boros körteleves » Spanyol csirkeleves » Hideg céklaleves » Cukkinileves
» Füstöltsajt - krémleves » Habtejleves » Húsleves húsgombóccal » Szilvaleves
» Tejszínes lencsekrémleves » Meggykrémleves U1 » Ragu-leves » Római leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.