Tutireceptek.hu fejléc

Csalán leves biotipp-től recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
félvödör csalán
liszt
oliva olaj
fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
"Nagyanyáról-lányra száll ez a recept a családunkban,nagyon finom és épp most van itt az ideje ennek a főzésének:
Biztonságos helyről begyűjtjük a csalán felső friss gyenge hajtását kb. fél vödörnyit. Tiszta legyen egyéb zöld növénytől mentes. Vizet felteszünk,ha forr ráöntjük a csalánra. Ha kihűlt szűrjük le a levét ne öntsük el! Akár szobanövények locsolására is felhasználható. A leszűrt csalánból nyomjuk ki a vizet,így gombócokat kapunk, ezeket apróra felvágjuk , aprítjuk. Lisztes rántást készítünk (ha megpirult a liszt akkor jó), amibe az apróra vágott csalánt beletesszük. Felönjük vizzel, sóval egy fej apróra vágott fokhagymával tejföllel gazdagítjuk. A végén kolbász karikákkal és felvert tojással is növelhetjük tápértékét és az ízeket...


A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke raguleves alapléből » Tejszínes kukorica leves » Gyümölcs leves 1 » Hideg eperkrémleves
» Pikáns pacalleves » Tárkonyos malacleves » Húsleves Rolanita módra » Tejszínes zöldborsóleves
» Galyasági zellerkrémleves » Búzasörleves meccsnézéshez » Grizgombóc levesbe » Toszkán bableves
» Sajtos brokkolis krémleves » Mészáros leves » Tejfölös karfiolleves » Szederkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.