| Csalán leves biotipp-től receptLevesek Hozzávalók: félvödör csalán liszt oliva olaj fokhagyma tejföl Elkészítés: "Nagyanyáról-lányra száll ez a recept a családunkban,nagyon finom és épp most van itt az ideje ennek a főzésének: Biztonságos helyről begyűjtjük a csalán felső friss gyenge hajtását kb. fél vödörnyit. Tiszta legyen egyéb zöld növénytől mentes. Vizet felteszünk,ha forr ráöntjük a csalánra. Ha kihűlt szűrjük le a levét ne öntsük el! Akár szobanövények locsolására is felhasználható. A leszűrt csalánból nyomjuk ki a vizet,így gombócokat kapunk, ezeket apróra felvágjuk , aprítjuk. Lisztes rántást készítünk (ha megpirult a liszt akkor jó), amibe az apróra vágott csalánt beletesszük. Felönjük vizzel, sóval egy fej apróra vágott fokhagymával tejföllel gazdagítjuk. A végén kolbász karikákkal és felvert tojással is növelhetjük tápértékét és az ízeket... A receptet beküldte: 5bastya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |