Tutireceptek.hu fejléc

Az én betyárgulyásom recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg marhacomb
1 szál füstölt kolbász
20 dkg bacon szalonna
1 pohár tejföl
4-5db gomba
3 szem krumpli
1 nagy fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 tojás
2 evőkanál vaj
liszt, amennyit a vaj felvesz

Elkészítés:
A hagymát megpárolom, bele teszem a bacon szalonnát, ha már sül bele mehet a kockára vágott marhacomb és a felszeletelt kolbász. Kicsit pirítom együtt, majd megszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. A gombát apróra vágom és azt is bele dobom a levesbe. Óvatosan sózom és borsozom, mert az alapanyagok már tartalmaznak bőven fűszert. Félidőben a felaprított burgonyát is bele dobom. Ha a marhahús már jó puha, beleszaggatom a galuskát. (a tojást a puha vajjal összekeverem sózom és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágymasszát kapjak.)

Tanácsok:
Aki szereti, a tejföllel és kevés liszttel habarást készíthet, ez sűríti a levest. Összerottyantom az egészet és tálalom.De a tejfölt lehet tálalásnál is mellé adni. Nagyon finom, gazdag leves. Nálunk a család kedvence.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: angyal63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sups fracie » Sóskaleves főtt tojással » Pite fahéjas mézes szilvával » Leves másnaposságra
» Francia sárgadinnye leves » Fokhagymaleves zsályával » Gyümölcsleves - télen » Spenótos tészta Anditól
» Vanília pudingos gofri » Csongrádi ostorrétes. » Burgonyaleves korianderrel » Csiki gulyás
» Éjféli borscs » Sajtgaluska-leves » Bajor perecleves » Almaleves mazsolával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.