| Az én betyárgulyásom receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg marhacomb 1 szál füstölt kolbász 20 dkg bacon szalonna 1 pohár tejföl 4-5db gomba 3 szem krumpli 1 nagy fej hagyma só, bors, pirospaprika 1 tojás 2 evőkanál vaj liszt, amennyit a vaj felvesz Elkészítés: A hagymát megpárolom, bele teszem a bacon szalonnát, ha már sül bele mehet a kockára vágott marhacomb és a felszeletelt kolbász. Kicsit pirítom együtt, majd megszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. A gombát apróra vágom és azt is bele dobom a levesbe. Óvatosan sózom és borsozom, mert az alapanyagok már tartalmaznak bőven fűszert. Félidőben a felaprított burgonyát is bele dobom. Ha a marhahús már jó puha, beleszaggatom a galuskát. (a tojást a puha vajjal összekeverem sózom és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágymasszát kapjak.) Tanácsok: Aki szereti, a tejföllel és kevés liszttel habarást készíthet, ez sűríti a levest. Összerottyantom az egészet és tálalom.De a tejfölt lehet tálalásnál is mellé adni. Nagyon finom, gazdag leves. Nálunk a család kedvence. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: angyal63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |