| Sültkrumpli szafaládéval receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 4 db szafaládé 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg sajt 1 fej vöröshagyma só, mustár A tál kikenéséhez olaj. Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és hasábokra vágva egy kiolajozott tűzálló tál közepére halmozzuk. Megsózzuk, az apróra vágott szalonnakockákkal meg a vöröshagymával megszórjuk. A szafaládék bőrét lehúzzuk, hosszában mélyen bevágjuk, és a hasadékba egy-egy sajtszeletet teszünk. A sajttal tűzdelt szafaládékat a burgonyahalom köré fektetjük és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |