| Gombamártás tarhonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba 1 nagyobb fej hagyma 2-3 dl tejföl(lehetőlag 20%-os) zsír petrezselyemzöld liszt só,bors tarhonya Elkészítés: A hagymát félbevágjuk,egyik felét üvegesre pároljuk majd beletesszük a tarhonyát azt aranybarnára píritjuk.Mikor kész pirospaprikával,sóval meghintjük,vízet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Elkészítjük a gombamártást:A hagyma másik felét is összeaprítjuk,üvegesre sütjük,majd beletesszük a gombát amit előtte fölszeleteltünk.Sózzuk,borsozzuk és fölengedjük kevés vízzel.Majd mikor kész beletesszünk annyi lisztet,hogy mártásszerű legyen-majd rá a tejföl.Összerotyantjuk és megszórjuk petrezselyemzölddel. Tanácsok: Annyi vízzel csináld,amennyi mártást szeretnél. Igazából tarhonyával a legfinomabb(tapasztalat),de aki nem szereti rizzsel is fogyaszthatja. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Laryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |