Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 kisdobozos csemege kukorica
1 kisdobozos barna babkonzerv
10 dkg rizs
5 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál currypor
késhegynyi római,vagy sima kömény
izlés szerint só,őrölt bors

Elkészítés:
Nagy serpenyőbenaz olajon a hagymát apróra vágva üvegesre píritjuk.
A tűzről lehúzva beleszórjuk a köményt és beletesszük az apróra kockázott cs.mellet.
A tűzre visszatéve kevergetve ,fehéredésig pirítjuk a húst.Amikor kész,a húst kiszedjük,félretesszük.
A serpenyőben maradt olajra rászórjuk a megmosott rizst,pirítjuk.Hozzáadjuk a megmosott mazsolát,majd levével együtt ráöntjük a kukoricát.
Visszatesszük a húst,ráöntjük a babot,majd annyi vizet öntünk rá,ami ellepi.Belekeverjük a curryt,a borsot,sót.Az edényt lefedjük.
Felforralva,kislángon keverés nélkül kb.25 percig főzzük.
Ezután a lángról lehúzzuk és még 20 percig saját gőzében hagyjuk állni.
Tálalás előtt óvatosan felkeverjük.

Tanácsok:
Nagyon finom,kiadós étel.Én szeretek a curryből többet rátenni,mert Isteni ízt ad neki.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: tjudy25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jamaicai csirke » Mexikói csirkesaláta » Sajtos csirkemáj-rizottó » Tejben sült csirke
» Amerikai töltött csirke » Csirkés avokádósaláta » Tejfölös csirke másképp » Gyömbéres csirkecomb
» Csirkecomb pékné módra » Csirkés-almás szendvics » Almás ananászos csirke » Mézes Gyömbére Csirkemell
» Csirkés tortilla » Csirkés levelestészta » Szumátrai csirkemell » Cseréptálas csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.