| Sült hal burgonyával és hagymával receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg sovány halfilé 1/2 kg burgonya 2 nagyobb fej vöröshagyma só, bors 1/2 tk. szárított oregánó 2 ek. vaj 1/2 dl liszt 5 dl tej 10 dkg reszelt cheddar sajt Elkészítés: A vékonyra szeletelt krumpli felét kivajazott tűzálló tálba rakom. Rászórom az apróra vágott hagyma felét. Sóval, borssal és egy kis oregánóval ízlés szerint fűszerezem. Ezután a felszeletelt halat a krumplira rétegezem, majd ráhalmozom a maradék hagymát és krumplit. Ezt a réteget is ízesítem sóval, borssal és oregánóval. A vajon megfuttatom a lisztet, majd csomómentesen hozzádolgozom a tejet, s ha már sűrű, az ételre locsolom. Előmelegített sütőben letakarva 45 percig sütöm. Ezután meghintem a sajttal és még 5 percig pirítom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |