| Sült fokhagymás-szójás pulykafelsőcomb receptHúsételek Hozzávalók: 2 db BŐRÖS pulyka felsőcom 3 nagy hagyma 4-5 gerezd fokhagyma 3-4 evőkanál napraforgó olaj 1-2 evőkanál szójaszósz 1 zacskó pulykafűszersó Elkészítés: mivel fincsi. . ezért 2 db felsőcombot szoktam venni. . a lényeg, hogy bőröset (ezt vadászni kell)!! csak ezzel szaftos! - megmossuk, megtörölgetjük papírtörlővel. . tálcára rakjuk. - pulykafűszersóval (kb 150 ft-Tesco) vastagon!!! megszórjuk. . lényeg, hogy mindenhol. . minden miliméter fűszeres legyen. - majd egy tálkában összekeverünk 3 evőkanál naprforgó olajat 1 evőkanál szójaszósszal (ha elfogy. . újra keverek ennyit. . a két olaj nehezen vegyül. . de meg lehet csinálni. . majd ebbe a barna lébe. . sok-sok zúzott fokhagymát teszek. . sokat. . de ez izlés dolga. . ezt is elkeverem, majd megkenem ezzel a lével a combokat. . mindenhol. . minden hajlatban. . rásimítva, kenegetve. Majd letakarom és egy éjszakát hagyom pácolódni (ez nagyon fontos!) Másnap kiveszem (maradhat 24 órát is) a hűtőből, felkarikázok vastagon 2-3 nagy hagymát, a tepsi vagy sütőedény aljára szórom, rárakom err a hagymaágyra a combokat, majd a tetejére is rakok hagymát és felöntöm legalább 2 ujjnyi vízzel. . letakarom és 180 fokon párolom. . fél óránként rá kell nézni. . mert a víz elpárolog és amíg kemény, fel kell önteni. . majd ha teljesen puha, alufóliát levesszük és minden oldalát pirosra sütjük! Krumplipürével, barack befőttel isteni:) Éhes lettem, míg leírtam:))))) A receptet beküldte: Bogrács77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |