Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos csirke wokban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• ½ kg csirkemell filé
• 1 sárgarépa
• 1 cukkini
• 2 lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek szezámmag
• 1 tk fekete hagymamag
• 2 ek Floriol duo
• 2 tk szezámolaj
• 5 ek szójaszósz
• 1 ek barnacukor

Elkészítés:
A szezámmagot száraz, forró wokban kissé megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A wokot felforrósítjuk, 1 ek Floriol Duo-t és 2 tk szezámolajat öntünk bele, amikor füstölni kezd, rádobjuk a csirkecsíkokat. Gyorsan megpirítjuk őket, amikor minden oldalukon kaptak egy kis színt, kivesszük a serpenyőből, félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk (karikára, csíkokra, kinek mi tetszik). Ismét 1 ek olajat öntünk a wokba és megpirítjuk benne külön-külön a zöldségeket. Mindet kiszedjük. A fokhagymagerezdeket összetörjük, a wokba dobjuk és fél percig pirítjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Rádobjuk a megpirított húst és a zöldségeket, meglocsoljuk szójaszósszal és meghintjük cukorral. 2 percig, gyakran kevergetve pirítjuk. Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk a pirított szezámmag és fekete hagymamag keverékével.
Recept: Lila Füge


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római csirkemáj » Cseréptálas csirke » Virslivel töltött csirke » Barackos tejszínes csirke
» Francia tárkonyos csirke » Csirkegolyó kijevi módon » Kertvégi csirkemell » Mézes banános csirkemell
» Kefíres rántott csirke » Sóágyon sült csirkecomb » Karfiolos-csirkés egytál » Csirkés-bulgur
» Csodacsirke » Telkibányai csirkenyársak » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Sajtmártásos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.