| Szezámos csirke wokban receptHúsételek Hozzávalók: • ½ kg csirkemell filé • 1 sárgarépa • 1 cukkini • 2 lilahagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 ek szezámmag • 1 tk fekete hagymamag • 2 ek Floriol duo • 2 tk szezámolaj • 5 ek szójaszósz • 1 ek barnacukor Elkészítés: A szezámmagot száraz, forró wokban kissé megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A wokot felforrósítjuk, 1 ek Floriol Duo-t és 2 tk szezámolajat öntünk bele, amikor füstölni kezd, rádobjuk a csirkecsíkokat. Gyorsan megpirítjuk őket, amikor minden oldalukon kaptak egy kis színt, kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk (karikára, csíkokra, kinek mi tetszik). Ismét 1 ek olajat öntünk a wokba és megpirítjuk benne külön-külön a zöldségeket. Mindet kiszedjük. A fokhagymagerezdeket összetörjük, a wokba dobjuk és fél percig pirítjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Rádobjuk a megpirított húst és a zöldségeket, meglocsoljuk szójaszósszal és meghintjük cukorral. 2 percig, gyakran kevergetve pirítjuk. Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk a pirított szezámmag és fekete hagymamag keverékével. Recept: Lila Füge A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |