| Suhantott leves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg sárgarépa,10 dkg karfiol,10 dkg karalábé,10 dkg zöldborsó,10 dkg zeller,5 dkg gyökér,1 fej v.hagyma,1 kk.p.paprika,só,bors,1 p.tejföl,olaj. Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott zöldségeket,majd sózzuk,borsozzuk.Az apróra vágott v.hagymát olajon megpirítjuk,meghintjük p.paprikával és vízzel felöntjük,majd a zöldséget hozzáadjuk.Apróra vágott petrezselymet és pirított,főtt tarhonyát adunk hozzá,majd a kevés levessel kikavart tejfölt is belekavarjuk. Tanácsok: Használhatunk konzervborsót is,ekkor utólag adjuk a leveshez,nehogy szétfőjön.Ha valaki nem szereti,hogy a p.zöld "úszkál" a levesben,célszerű petrezselyemkockát használni,ami kitűnő ízt ad a levesnek,és könnyen szétmorzsolható. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |