| Mazsolás vanílialeves receptLevesek Hozzávalók: 1 1/2 l tej 1/2 csésze rizs 1 vanília aroma vagy rúd 3 ek. cukor 1 tojássárga 1 ek. liszt 1 cs. mazsola Elkészítés: 1 l és 3 dl tejet feltesszük főni a vaníliával. A tojássárgáját 1 ek. cukorral és a liszttel habosra keverjük majd a maradék 2 dl tejjel higítva a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom vagy narancshéjreszelékkel és gyümölcsdarabokkal is díszithetjük. A receptet beküldte: szabóanita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |