| Hűsítő citromleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db citrom 1 l víz 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db fahéjrúd (kisebb) 4 db szegfűszeg 0.5 tasak vaníliás pudingpor (főzős) 2 dl habtejszín (nem cukrozott) 20 dkg ananászkonzerv (a tálaláshoz) Elkészítés: A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc). Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. (Az eredeti recept nem a forró levest sűríti a pudingporral, hanem a végén a hideg tejszínben keveri el, és ez kerül - főzés nélkül - a hideg levesbe. Nekem ezzel a módszerrel olyan lisztes, nem befejezett érzésem van, de hátha másnak így ízlik majd. :) ) Merülőmixerrel simára turmixoljuk. Aki fél a kicsapódó forró folyadéktól, hűtse be a levest, és utána turmixolja csak! Hűtsük be jól a levest! A hűtőből kivéve kóstoljuk, ha nem elég édes, ízlés szerint tehetünk még hozzá cukrot! A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a citromlevest és kézi habverővel elkeverjük. Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá! Tanácsok: Nagyon hidegen kínáljuk! A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |