Tutireceptek.hu fejléc

Segesvári egresleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg marhahús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej hagyma, 3-4 csésze egres, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, só, cukor

Elkészítés:
A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben kevés sóval addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A levet leszűrjük. A letisztított, megmosott egrest a lében addig főzzük, amíg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert a bogyók felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, a tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk, és a forró leveset ráöntjük. A zöldségekkel együtt tálaljuk.

Tanácsok:
Egyes vidékeken az egrest szitán áttörve keverik vissza a levesbe. Máshol az egres-mennyiség háromnegyedét áttörik, egynegyedét pedig egészben hagyva, az elkészült ételbe teszik Készíthető alig érett ribizkéből vagy apró szemű, savanykás szőlőből is.


A receptet beküldte: monit007


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes egresleves » Falusi egresleves » Sajt leves » Zöldségleves gyorsan
» Rebarbarakrémleves » Tárkonyos csülökleves » Sajtos brokkolis krémleves » Spenótos tészta Anditól
» Csorbaleves egyszerüen » Sajttekercs » Kolozsvári gulyás » Árpaleves
» Füstölthús leves » Karalábégaluska » Bárány leves » Vadas malacleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.