| Suhajda torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta(kb.) 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 4 tojás 25 dkg étcsoki 2 dl erős kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához Elkészítés: A csokoládét és 2 dl érős kávét egy edényben sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a porcukorral és 4 tojás sárgájával habosra keverjük. Összekeverjük a kihűlt csokival. A 4 tojás fehérjét habbá verjük és lazán összekeverjük a csokis krémmel. Kapcsos tortaformába egy sorba rakjuk a tejeskávéba mártott babapiskótát, a krém 1/3-ával betakarjuk. Majd ismét a tejeskávéba mártott babapiskóta következik. 3 réteget kell csinálni a teteje krém kerüljön. Hűtőben lehűtjük, egy napot hagyjuk állni, és tálaláskor leveszük a karimát, szeleteljük mint egy tortát. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |