| Piros Mikulástorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A diós piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor 6 evőkanál liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj A diókrémhez: 20 dkg vaj 20 dkg porcukor, 15 dkg darált dió 15 dkg durvára vágott dió, rumaroma; A díszítéshez 1 piros marcipánrúd. Elkészítés: A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük. A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. Én az egész sütit kb. 3 mm vastagra nyújtott piros marcipán masszával borítom be és a tetejére egy kicsi lapos étcsoki mikulást rakok. Az eredeti recept szerint: A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat vágunk ki belőle. Tanácsok: A kicsik biztos jobban örülnek a sok kis piros marcipán díszítésnek. A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |