| Parasztos pórétorta receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj v. margarin, 3 tojás, 50 dkg póréhagyma, 20 dkg kolozsvári szalonna, 25 dkg szeletelt sonkaszalámi, 2,5 dl tejföl, egy kevés olaj, só, bors, 1 tk. currypor, zsíradék és zsemlemorzsa a tűzálló tálhoz egy kevés olaj, Elkészítés: A lisztből, vajból, 1 tojásból és csipetnyi sóból elkészítjük a tésztát, és letakarva egy órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és beletesszük egy kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba úgy, hogy az oldalára is felhajoljék. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A sonkaszalámi-szeleteket ráterítjük a tésztára. Egy serpenyőben kevés olajban átsütjük a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a póréhagymát, curryvel, sóval, borssal fűszerezzük, és letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ezután a hagymás keveréket ráterítjük a sonkaszalámira. Tejföllel, sóval és borssal felverünk 2 tojást és ráöntjük az ételre. Előmelegített sütőben (200 C fokon) kb. 45 percig sütjük a pikáns tortát. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |