| Nagyon finom csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 8 tojás sárgája 8 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 8 tojásfehérje 1 evőkanál cukor A csokikrémhez: 16 dkg cukor 16 dkg étcsokoládé 3 egész tojás 25 dkg vaj savanykás lekvár dió vagy mandula Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A 8 tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós-cukros masszába. Vajazott, lisztezett csatos tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Én sütőpapírt szoktam tenni a tetejére sütés alatt, hogy jól átsüljön a belseje is és ne égjen mega teteje). Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csoki krémet célszerű előző este megcsinálni, mert nem árt neki egy éjszaka a hűtőben. A torta elkészítése előtt azonban jó egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy kenhető állagú legyen. Felolvasztjuk a csokit a cukorral, kis lángon főzni kezdjük, és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a tojásokat és a vajat. Ha a krém összeállt a hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük. Másnap megtöltjük a tortalapokat: az első piskótalapra egy réteg savanykás lekvár (meggy, ribizli vagy áfonya) kerül, majd erre kenünk csoki krémet, amire diót vagy mandulát szórunk. Ugyanígy járunk el a második lappal is, végül az egész tortát bevonjuk csokival és dióval vagy mandulával díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |