| Epres-joghurtos túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás 3 evk cukor 3 evk liszt 8 dkg vaj fél citrom reszelt héja Krémhez: 75 dkg túró 6 evk cukor 20 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 6 dl joghurt 3 dkg zselatin 1 kg eper Díszítéshez: pár szem eper szitált porcukor Elkészítés: Tészta készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Az epret mossuk, lecsumázzuk. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük. A krém készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük. Citromhéjat reszelünk rá. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük. Tanácsok: A lapot én kakaósnak szoktam készíteni, így finomabb. (Szerintem...):-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |