| Keksztorta Mamóca módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. fél kg háztartási keksz kakaópor porcukor pici rum tej kb. 1,2 liter 2 cs. főzős puding (vanília) gyümölcs tortazselé Elkészítés: Megfőzöd a pudingokat a szokásos módon, ki milyen édesen szereti. A forró pudingba beletördelünk annyi kekszet, hogy jó sűrű legyen. Számítsátok bele, hogy a keksz a nedvességet magába szívja, ki kell tapasztalni, hogy mennyit tegyél bele. Egy 24 cm-es kerek tortaforma alját kirakod keksz-szel, meglocsolod langyos rumos tejjel. Erre ráöntöd a pudingos kekszet, hűvös helyre kell tenni, míg teljesen hideg nem lesz. A tetejére rakjatok gyümölcsöt (barack, eper, málna, stb.) A tetejére a szokásos módon tortazselét főzünk, ráöntjük. Ha kihűlt kivesszük a formából, tejszínhabbal tálalva kitűnő! Tanácsok: Szándékosan nem írok pontos adatokat a hozzávalókhoz, van aki édesebben szereti! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mamóca Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |