| Fincsi répatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 2 csésze tönkölybúza rétesliszt,(fele legyen teljes kiőrlésű) 2 csésze darált dió, 1 csésze barna cukor, 8 db sárgarépa, 1/2 csésze olaj, 4 tojás, 2 kk. szódabikarbóna, 2 kk. sütőpor, 2 ek.őrölt fahéj, Tetejére: vagy megkened lekvárral és megszórod egy kis durvára vágott dióval VAGY mascarponés habot teszel rá: 1/2 kg mascarpone sajt, 2 db sárgarépa, 2 db citrom, kevés méz, pici só Elkészítés: A lisztet a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a lisztkeverékkel. Legvégén felvert tojáshabbal lazítjuk, aztán sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük. Kb 200 fokon kb 50 percig sütjük. Krém: répát felszeleteljük, kevés sós vízben puhára pároljuk. Még melegen összetörjük, kihűtjük. Közben a citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, mézzel ízesítjük, és hozzákeverjük a sajthoz. Beletesszük a répát is. A receptet beküldte: Filona9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |