| Epres torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojásból kisütött piskótalap ( 8 tojás, 35 dkg cukor, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor és egy késhegynyi szódabikarbóna hogy szépen feljöjjön a tészta) -2 csomag eper ízű puding ( 7 dl tejjel kell kifőzni) -1 db 25 dkg-os RAMA kocka -1kg földieper -1 csomag tortazselé Elkészítés: Piskóta: a 8 tojást szétválasztjuk sárgájára és fehérjére külön-külön tálba, a sárgáját kikeverjük először a cukorral,a sütőporral és a szódabikarbónával, majd adjunk hozzá 8 evőkanál vizet és keverjük el benne a lisztet apránként. A kemény habbá vert tojásfehérjét is keverjük hozzá a tésztához, de csak óvatosan hogy ne törjön. Előmelegített sütőben készre sütjük! A kész piskótalapot kettévágjuk és megkenjük a pudinggal. ( a pudingot 7 dl tejjel kifőzzük, hadjuk kihűlni és ha már kihűlt, akkor keverjük simára a Rama kockával és 15 dkg porcukorral, és adjuk hozzá a 45 dkg epret) Hagyjunk ki a krémből kb 4 púpos evőkanálnyit a díszítéshez! A krémet rákenjük kívülről a tésztára és rátesszük felszeletelve a maradék epret, majd leöntjük tortazselével! Jóétvágyat kívánok!!! Tanácsok: Tű próba a tésztánál! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Annabel0910 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |