| Gránátalma torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás 8 fél evőkanál cukor 8 púpos evőkanál liszt 1 késhegynyi szódabikarbóna 2 késhegynyi sütőpor 3 gránátalma 3 nagy alma 5 dl gránátalmalé vagy 1 üveg lekvár 2 teáskanál zselatin 2 csomag tejszínhabpor 1 csomag habfixáló Elkészítés: , A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk egy pici cukrot és elkeverjük, majd a lassan a fehérjéhez adagoljuk. Utána lassan a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben /180-200 fok/ 25-30 percig sütjük. 2, Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos „krémet” a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár /megy, ribizli, szilva stb./ is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét. 3, Elrendezzünk a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána a tejszínhabot. Ha elegyengettük a habot, rákaparjuk 1 gránátalma belsejét. Minimum 2 órát hűtőszekrényben hűlni hagyjuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |