| Stroganoff szárnyas tokány receptEgytálételek Hozzávalók: 10dkg csíkokra vágott bacon 20dkg csíkokra vágott csirkecomb 15dkg csiperkegomba 10dkg csíkokra vágott gépsonka 10dkg csíkokra vágott csemegeuborka kisebb fej finomra vágott vöröshagyma 10 szem capri bogyó 2 db babérlevél 1 csokor finomra vágott petrezselyem 1dl száraz fehérbor 2dl tejszín só, őrölt fehérbors, kevés mustár, kevés ketchup 1dl húsleves 8dkg vaj Elkészítés: Nagy méretű serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a szalonnát és a csirkecsíkokat belepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a gombát, és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolódik. Hozzáadjuk a gépsonkát, az uborkát, a babérlevelet, a capri bogyót, egy csapott evőkanálnyi mustárt és ketchupot. Az egészet kissé összepirítjuk, majd kifehéredésig állandó keverés mellett főzzük. Megszórjuk vágott petrezselyemmel, megsózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi liszttel összeforrósítjuk és a húslevessel, a borral felfőzzük. Utána tejszínnel dúsítjuk, és készre főzzük. Tálalásig melegen tartjuk és forró ,párolt rizzsel tálaljuk . Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |