Tutireceptek.hu fejléc

Patiszonos szárnyasragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg pulyka- vagy csirkehús
fél patiszon
1 dl olaj
majoranna

2-3 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
fél fej vöröshagyma apróra vágva

Elkészítés:
A patiszont félbevágjuk, meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk. Ezután kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, adunk hozzá pirosparikát, majd hozzáadjuk az előzőleg már apróra vágott húst. Ha megsült a hús, akkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a patiszonkockákat. Legalább 20-30 percig főzzük fedő nélkül, amíg a patiszon vajpuha lesz, és a víz jó része elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük majorannával, sóval, esetlegesen adjunk még hozzá pirospaprikát, ha a szín nem elég vöröses. A végén behabarjuk a tejföllel.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szárnyasragu leves » Patiszonos halfasírt » Babricset gazdagon » Fokhagymás sült burgonya
» Rakott savanyú káposzta » Kapros csirke » Krémsajtos-sonkás burgonya » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Elzászi pulykapecsenye » Karfiolos egytálétel » Sajtos rakott krumpli » Töltött mángold levél
» Padlizsán rétegezve » Zöldséges rakott krumpli » Lecsós csirkemell egytál » Virsli bundában


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.