| Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 6 kemény tojás 50 dkg sertéscomb 20 dkg fehér kenyér 2 tojás zsemlemorzsa 1 evőkanál fűszerpaprika 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál csipőspaprika olaj só petrezselymes burgonya Elkészítés: 6 tojást keményre főzünk. Az olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a paprikát és a csípős paprikát. A húst kétszer ledaráljuk, másodjára vele daráljuk a vízbe áztatott kicsavart kenyeret is. Hozzákeverjük a pirított fűszeres hagymát, a 2 tojást, sózzuk, majd a zsemlemorzsával kellő sűrűségűre gyúrjuk. A sütőformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és félig megtöltjük a húspéppel. Belehelyezzük a kemény tojásokat, majd a húsmassza másik felével lezárjuk a formát. 160 fokos sütőben átsütjük. Szeletelés előtt legalább 20 percig várjunk, így könnyebb vágni. Köretként a petrezselymes főtt burgonya a legfinomabb mellé. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |