| Cukkini stefánia receptZöldséges ételek Hozzávalók: 70 dkg cukkini 15 dkg zsemlemorzsa 3-4 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma 2 tojás 15 dkg sajt 20 dkg szeletelt bacon só ételízesítő őrölt fehérbors szerecsendió 4 főtt tojás 2-3 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, hagyjuk kicsit állni, míg levet enged, majd nyomkodjuk ki belőle a vizet. A vöröshagymát vágjuk apróra, és 1 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Hűtsük ki egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk. 4 tojást főzzünk keményre, majd tegyük félre. Tegyük bele egy tálba a kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Dolgozzuk alaposan össze, majd adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is. Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymás mellé a baconszeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapogassuk el. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával. Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olívaolajjal, majd helyezzük rá a baconös cukkinitekercset. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel. Ízlés szerint salátával kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |