| Steak karamellizált hagymával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet 15 dekás hátszín (2 cm vastag) Só, bors 2 evőkanál vaj 1 fej vöröshagyma karikákra vágva 2 gerezd fokhagyma pépesítve 1 evőkanál narancslekvár 1 teáskanál szárított bazsalikom ½ teáskanál szárított oregano 2 evőkanál tejszín Elkészítés: Szórd meg a húst sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és közepes lángon süsd össze rajta a hagymát, a fokhagymát és a lekvárt. Vedd ki a serpenyőből, majd nagyobb lángon süsd meg rajta a hússzeleteket. Egyszer fordítsd csak meg, a közepesen átsütött steaket mindkét oldalán 6-7 percig kell sütni. Miután megfordítottad, szórd meg bazsalikommal és oreganóval. Tedd a húst tányérra, majd forrósítsd fel újra a hagymát a serpenyőbe. Öntsd hozzá a tejszínt is, majd a szószt kanalazd a húsra, és oszd el rajta a hagymát is. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |