| Spenóttal, sajttal töltött gombafejek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 12 fej nagyobb gomba 20 dkg friss spenótlevél vagy 1 konzerv spenót 15 dkg brie sajt 10 dkg fenyőmag 2 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a spóráit kivágjuk. A sajtot fél cm-es kockákra vágjuk. A spenótot leforrázzuk (forrásban lévő vízben 15 másodperc), majd jeges vízbe tesszük. Leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, egy tálba tesszük, S hozzáadjuk a felkockázott sajtot, a megpirított fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olívaolajjal jól összeforgatjuk. A gombafejeket sütőlemezre tesszük, enyhén megsózzuk, és a tölteléket a tetejükre halmozzuk. Előmelegített 150 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |