| Spenótos-hagymás rakott tészta receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához 2 db tojás 20 dkg finomliszt só ízlés szerint A töltelékhez 25 dkg spenót (friss) 3 gerezd fokhagyma (vagy 5 szál medvehagyma) 2 evőkanál finomliszt 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín 2 dl tej só ízlés szerint bors ízlés szerint A tetejére 10 dkg sajt Elkészítés: A 2 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 20 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, és kb. 10-15 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, az nyugodtan használjon kész lasagne lapokat. A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha kész van, leszűrjük, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát vagy a fokhagymát, és együtt apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon kavargatva hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, végül sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a krém, akkor adjunk hozzá még tejet, valamint ha túl hígnak látjuk, akkor egy nagyon kicsi lisztet. A kifőtt tészta felével egy hőálló, kivajazott jénai tálat kibélelünk, majd ráhalmozzuk a hagymás spenótot. Az elkészült mártás felét ráöntjük, majd a maradék tésztával beborítjuk. Végezetül a mártás másik felével locsoljuk meg a tésztát, és sajttal szórjuk meg a tetejét. Sütőben készre sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |