| Rakott tejszínes tészta receptTésztafélék Hozzávalók: fél kg száraz tészta 1 kisüveg szeletelt gomba 25-30 dk bármijen sonka (én fagyasztott húsvéti sonkából csináltam) csipet szerecsendió 2dl tejföl 10 dkg trappista sajt pici tej 2kanál liszt 2 dl tejszín Elkészítés: A száraz tésztát forró sós vízben megfőzöm a szokásos módon leszűröm majd félre teszem. A sonkát apróra darabolom,a gombát lecsöpögtetem a levéről.A gombát és a sonkát megpirítom egy pici margarin és olaj keverékében.Őrölt borsot szórok rá és egy kis ételízesítőtMikor már látom hogy szépen össze pirult bele teszem a tejszínt.Meg forralom egy picit és egy kevés tejjel felöntöm hogy folyékonyabb legyen.Majd a krémes állag eléréséhez pici tejben elkeverem a lisztet és a mártásra öntöm.Szerecsendiót reszelek rá összerottyantom ,félreteszem. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenek,és bele teszem a kifőtt tészta felét majd a mártást ,és a tészta másik felét.Tetejére elkenem a tejfölt és sajtot szórok rá. Beteszem a sütőbe és 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Angyalka 78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |