Tutireceptek.hu fejléc

Sajtleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Leveshez

4 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
1,25 l húsleves (kockából),
30 dkg mirelit zöldborsó,
12,5 dkg zöldfűszeres sajtkrém (vagy ∆ sajt),
2 evőkanál összevágott snidling,

Húsgombóchoz

1 kis fej hagyma,
30 dkg darálthús,
1 db tojás,
só,
bors.

Elkészítés:
A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk.
A darálthúshoz adjuk a felvert tojással és a fűszerekkel együtt.
Kis gombócokat formálunk.
A lisztet a vajon megpirítjuk.
Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, puhára főzzük.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, a levest újra felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, puhára főzzük.
Tányérokba osztjuk a levest, tetejét snidlinggel megszórjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz krémsajtleves » Farsangi sajtleves » Lengyel sajtleves » Karfiolos sajtleves
» Zöldségleves húsgombóccal » Szalonnás sajtleves » Húsleves húsgombóccal » Starnbergi sajtleves
» Kelleves húsgombóccal » Allgaui sajtleves » Pórés sajtleves » Gyors sajtleves
» Francia sajtleves » Hagymaleves húsgombóccal » Rizsleves húsgombóccal » Holland sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.