| Sajtleves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: Leveshez 4 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 1,25 l húsleves (kockából), 30 dkg mirelit zöldborsó, 12,5 dkg zöldfűszeres sajtkrém (vagy ∆ sajt), 2 evőkanál összevágott snidling, Húsgombóchoz 1 kis fej hagyma, 30 dkg darálthús, 1 db tojás, só, bors. Elkészítés: A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk. A darálthúshoz adjuk a felvert tojással és a fűszerekkel együtt. Kis gombócokat formálunk. A lisztet a vajon megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a levest újra felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, puhára főzzük. Tányérokba osztjuk a levest, tetejét snidlinggel megszórjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |