Tutireceptek.hu fejléc

Vasadi savanyú krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg krumpli,
1 jókora vöröshagyma,
3-4 babérlevél,
2 dl tejföl,
só,
oregano,
olaj,
liszt a rántáshoz,
pirospaprika,
újhagyma zöldje,
petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A kockára vágott krumplit a megtisztított vöröshagymával, a babérlevéllel sós vízben felteszem főni.
Amikor a krumpli már félig puha, szórok bele kevés oreganót.
Egy kis csokor petrezselymet is teszek bele (amit előzőleg fehér cérnácskával kötök össze, hogy könnyebben kihalászhassam tálalás előtt).
Vékony rántást készítek olajból és lisztből, majd amikor kész, a tűzről leveszem és beleteszem a pirospaprikát. Berántom az ételt.
Amikor a krumpli már puhára főtt, a léből visszaszedve elkeverem a tejföllel egy kis tálkában.
Hozzáöntöm a leveshez.
A tüzet elzárom és ekkor dobok bele egy kevéske, apróra vágott petrezselyemzöldet.

A levest lehet gazdagítani tojással, amelyet egészben hagyva kell belefőzni.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás metélt » Vödrös savanyúságom » Savanyúság télire » Csípős savanyú spagetti
» Kelkáposztás krumplileves » Savanyú raguleves » Savanyú krumplileves » Vödrös savanyúság
» Hordós savanyúság » Kovászos savanyú káposzta » Savanyú uborkás raguleves » Savanyú sertésszeletek
» Savanyú szív » Savanyú máj » Savanyúleves káposztával » Krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.