Tutireceptek.hu fejléc

Spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Négy személyre:

egy doboz fagysztott krémspenót
3 db kifli
tej

étolaj
fokhagyma
pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk és beáztatjuk, annyi tejbe, hogy jól teleszívják magukat a kiflik. Odatesszük főni és beleöntjük a felengedett spenótot, ízlés szerint megsózzuk és jól összekeverjük. Felforraljuk és közben kevergetjük, ha túl sűrűnek találjuk tehetünk hozzá még tejet. Mikor már majdnem megfőtt rántást készítünk: pár evőkanál étolajon apróra vágott fokhagymát pirítunk és pár evőkanál lisztet szórunk bele, amit barnásra pirítunk, majd pirospaprikát szórunk bele, éppen hogy csak színe legyen és azt is megpirítjuk. Ezt óvatosan a spenóthoz keverjük és még öt percig főzzük.
Kész!

Tanácsok:
A kiflitől és a tejtől sokkal lágyabb íze lesz a spenótnak, a rántástól pedig pikáns lesz!
Tükörtojással és/vagy sült virslivel tálaljuk!
Fini!
(Nagymamám anno még a tojást is beleütötte a spenótba, és jól elkeverte benne, így főzte meg. Nem kellett külön a tükörtojás sütéssel bajlódni!)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Töttike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenot quiche/pie/pite » Krémes sült spenót » Spenótos palacsinta » Spenótos rakott krumpli
» Itáliai Spenót Pie » Spenótfelfújt » Tofu ahogy én csinálom » Spenótfelfújt virslivel
» Sütőben sült spenótos árpa » Spenót-torta » Spenóttorta » Flódni, ahogy mi készítjük
» Spenót-kefir flip » Spenót darált hússal » Sonkás-spenótos fusilli » Spenótos kefirital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.