| Flódni, ahogy mi készítjük receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg vaj 60 dkg cukor 3 tojássárgája 7 dl fehérbor 1 kg alma 20 dkg darált dió 20 dkg darált mák 1 üveg szilvalekvár 1 csomag mazsola 2 ek. baracklekvár őrölt szegfűszeg őrölt fahéj reszelt narancshéj Elkészítés: A vajból, a tojássárgájából, a lisztből,kevés cukorból borral jól nyújtható tésztát készítünk. Öt részre osztjuk,4 egyformára,és egy legyen egy kicsit nagyobb mint a többi. Ezután kicsit pihentetjük.A lapokat vékonyra kell nyújtani. A nagyobb tésztával kibélelünk egy nagyobb tepsit. Erre a lapra rakjuk a máktölteléket. Ráhelyezzük a következő lapot. Erre rakjuk az almatölteléket. Újra rárakunk egy tésztalapot, amelyre a diótölteléket halmozzuk. Ezután újabb tészta, amire a szilvalekvárt kenem. Erre kerül az utolsó tésztalap,amit megkenünk tojássárgával. 150 fokon aranyszínűre sütöm. Máktöltelék: A darált mákot borral, reszelt narancshéjjal,szegfűszeggel felfőzöm. Hozzáadom fele mazsolát és a baracklekvárt. Almatöltelék: Az almát lereszelem, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel megpárolom szintén borban.Jól lecsepegtetem. Diótöltelék: A darált diót cukorral mazsolával borban felforralom. Az előre elkészített töltelékeket minden esetben teljesen kihűlve rakjuk a tésztába.Érdemes megvárni míg teljesen kihűl,és akkor szeletelni. Tanácsok: A flódni egy régi zsidó édesség. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |