| Spenóttorta receptZöldséges ételek Hozzávalók: Tészta: 12 dkg burgonya 2 dl finomliszt 1 kk sütőpor 1 kk fokhagymakrém (vagy friss foghagyma passzírozva) só 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin Töltelék: 4 nagy gerezd fokhagyma 50 dkg leveles, főtt paraj (lehet mélyhűtött, de leveles legyen) 2 tojás 3 púpos evőkanál mascarpone só fél kk. őrölt bors 20 dkg reszelt sajt Elkészítés: A spenótot kiengedjük és összekeverjük a felvert tojásokkal, 15 dkg reszelt sajttal, mascarponéval. Frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával ízesítjük ezt a tölteléket. A burgonyát közben héjában megfőzzük, és még melegen összetörjük. A liszttel, olvasztott vajjal, kis sóval, fokhagymakrémmel és a sütőporral összekeverve kis víz segítségével lágy tésztát készítünk. A tésztát egy kerek üvegtálban (kb. 24 cm. átmérőjű) szétterítjük, miután vajjal illetve margarinnal vastagon kikentük, úgy hogy az edény falára is kerüljön tészta. Ebbe a „kéregbe” terítjük szét a spenótmasszát és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Elkészíthetjük spenót pürével is, ha nem sikerül leveleset beszerezni. Tanácsok: forrás: ízekasztala A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |