| Spenótfelfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg spenót 3 tojás 20 dkg reszelt sajt 2 dl tejszín 6 dkg vaj 3 evőkanál liszt 3 evőkanál zsemlemorzsa só, őrölt feketebors, szerecsendió 1 késhegynyi szódabikarbóna Elkészítés: A megmosott spenótot 5 percig főzzük forró vízben, melybe 1 kanál sót és 1 késhegynyi szódabikarbónát tettünk. Jól lecsurgatjuk és apróra vagdaljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tejszínt, a tojások sárgáját, a sajtot. Fűszerezzük 1-1 késhegynyi borssal, szerecsendióval, majd beleforgatjuk a spenótot. A felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba öntjük és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük. Készíthetjük mélyhűtött spenótból is, ez esetben saját kiolvadt levében megfőzzük, és aztán hozzákeverjük az adalékokat. Ha túl hígra sikerülne, kössük meg a levét 1-2 kanál zsemlemorzsával. A tűzálló tálban tortához hasonlóan felvágjuk, Tálalás után reszelt sajttal meghintjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |