Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos palacsinta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Liszt, tej, tojás, só, spenótpüré

Elkészítés:
Hagyományos módon sós palacsintát készítünk: a tojást elkavarjuk a sóval, majd a tejjel és liszttel keverjük el. Az átlagosnál kicsit sűrűbb palacsintatészta legyen. Hozzáteszünk ízlés szerint spenótpürét (így kevésbé vagy jobban zöld színű lesz), ízesíthejük fokhagymával is. Palacsintasütőben olajon szép zöld palacsintákat sütünk. A legegyszerűbb tálalási mód, ha megszórjuk egy kis sajttal pl. trapista, parmezán. Megtölthetjük túró és juhtúró keverékével. A megtöltött palacsintákat pedig nyakon önthetjük egy kis paradicsomraguval. Paradicsomragu: Vöröshagymát olajon megfuttatunk, ráöntünk egy doboz hámozott paradicsomot, nyomunk bele fokhagymát; bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük, és rotyogtatjuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: zoma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vári palacsinta (sós) » Kókuszos palacsinta » Fűszeres palacsintalángos » Gundel palacsinta 2
» Palacsinta Dukanhoz » Túrós kakaós palacsinta » Csokis palacsinta. » Csirkemájas Palacsinta
» Camambertes palacsinta » Hortobágyi palacsintám » Spenótos risotto » Bolognai palacsinta
» Alakbarát palacsinta » Argentin palacsinta II. » Palacsinta alapmassza » Csirkés-gombás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.