| Spárgával töltött csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: - 20 dkg spárga - 60 dkg csirkemell - 1 fej vöröshagyma - 1 ek vaj - 3 ger fokhagyma - petrezselyem - só, bors, olaj mártáshoz: - 10 dkg mártánysajt - 1 fej vöröshagyma - 1 dl tej - 2 ek vaj - koriander, só, bors burgonyához: - 30 dkg főtt burgonya - 2 fej vöröshagyma - 5 gr fokhagyma - reszelt sajt - rozmaring - só, bors Elkészítés: A csirkemellet kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a vajat, az apróra vágott hagymát, majd a spárgát és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Egy serpenyőben olajon sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a márványsajtot és a tejet, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, majd összeforraljuk. A hús után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és hozzáadjuk a főtt burgonyát, végül reszelt sajttal megszórjuk. Az így kapott burgonyával és a sajtmártással leöntve tálaljuk a töltött húst. A receptet beküldte: herika1976 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |