| Spárgás-sajtos frittata receptEgytálételek Hozzávalók: 12 db zöldspárga 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma vaj 6 tojás 2 evőkanál reszelt parmezán 10 dkg brie sajt, kockára darabolva 2 evőkanálnyi aprított petrezselyem 2 evőkanálnyi aprított kapor só és bors ízlés szerint Elkészítés: A sütőt közepes lángra előmelegítem. Előveszek egy fémnyelű teflonos serpenyőt (a sütőben hőállónak kell lennie). A hagymát negyedekre vágom és felszeletem. A fokhagymát vékony szeletekre vágom. A vajon addig pirítom a hagymát és a fokhagymát, míg pirulni kezd. Hozzáadom a kb. 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Addig főzöm, míg a spárga megpuhul (3-4 perc), de nem szabad túlfőzni. Közben a tojásokat felverem a parmezánnal és a fűszernövényekkel, sóval és borssal. Hozzáadom a spárgához, keverek rajta egyet, majd hozzáadom a brie sajtot egyenletesen elosztlatva a tetején. Kavarás nélkül kb 3-4 percig főzöm, majd egyből az előmelegített sütőbe teszem, és kb. 11-12 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom állni 2 percig, így könyebb szervírozni. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |