Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás-sajtos frittata recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
12 db zöldspárga

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

vaj

6 tojás

2 evőkanál reszelt parmezán

10 dkg brie sajt, kockára darabolva

2 evőkanálnyi aprított petrezselyem

2 evőkanálnyi aprított kapor

só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőt közepes lángra előmelegítem.
Előveszek egy fémnyelű teflonos serpenyőt (a sütőben hőállónak kell lennie).
A hagymát negyedekre vágom és felszeletem.
A fokhagymát vékony szeletekre vágom. A vajon addig pirítom a hagymát és a fokhagymát, míg pirulni kezd.
Hozzáadom a kb. 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Addig főzöm, míg a spárga megpuhul (3-4 perc), de nem szabad túlfőzni.
Közben a tojásokat felverem a parmezánnal és a fűszernövényekkel, sóval és borssal.
Hozzáadom a spárgához, keverek rajta egyet, majd hozzáadom a brie sajtot egyenletesen elosztlatva a tetején.
Kavarás nélkül kb 3-4 percig főzöm, majd egyből az előmelegített sütőbe teszem, és kb. 11-12 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom állni 2 percig, így könyebb szervírozni.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengeri frittata » Bazsalikomos frittata » Spárgás frittata » Darálthúsos penne
» Csirkés Waldorf-cipó » Rakott mexikói tészta » Gombás töltött kenyér » Krumplis tarhonya
» Kolbászos újburgonya » Torjai májszelet sütve » Lengyeles kelkáposzta » Szalonnás karfiol
» Parasztos rakottbab » Csirkemáj rizottó » Sajtos táskácskák » Csirkemell aszaltszilvával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.