| Parasztos rakottbab receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg kolozsvári szalonna (3...5 mm vastagságra felszeletelve), 80 dkg kicsontozott nyers tarja (1 cm vastagságra felszeletelve), 1 kg savanyúkáposzta (kissé eldarabolva) 50 dkg lóbab (beáztatott) 30 dkg nyers füstölthús (pl. tarja) (1...1,5 cm-es kockákra vágva), 1 szál parasztkolbász (félcentis kakikákra vágva) 2-3 doboz paradicsompüré 1-2 evőkanál paprikakrém (erős) Elkészítés: Lerakási sorrend (6 literes lábasba): 1) Kolozsvári szalonna, 2) nyers tarja, 3) káposzta fele, 4) bab, 5) füstölt hús, 6) parasztkolbász, 7) káposzta másik fele, 8) paradicsompüré fele elkeverve 2-3 deci vízben és a paprikakrémmel (ráönteni), 9) annyi vizet utánatölteni, hogy éppen ellepje, 10) paradicsompüré másik felét a tetejére kenni. Sütni (nagy lángon): - fedő alatt 2 órát - fedő nélül még egy órát. Tanácsok: Ha a víz elfő, pótolni kell. lehet borral is pótolni. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |