| Szalonnás karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej karfiol 5 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál olaj 1 evőkanál reszelt vöröshagyma 2 evőkanál liszt 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!) 1 dl tejföl só őrölt bors 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |