| Torjai májszelet sütve receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 8 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál morzsolt majoránna, 3 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál frissen tört fekete bors, só. A sütéshez: napraforgó olaj. Elkészítés: A megmosott és letörölgetett májat nagyon vékony, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát pedig hajszálvékonyra metéljük. Két májszelet közé helyezünk egy füstölt szalonnát, hústűvel összetűzzük, és a fűszerekkel elkevert lisztbe mártjuk. Felhevített olajon, közepes lángon megsütjük, majd lecsepegtetve meleg tálra helyezzük. Tálalás előtt a hústűket eltávolítjuk a májból. Bármilyen ecetes saláta és hagymás tört burgonya illik hozzá. Csak a tányéron sózzuk, ízlés szerint. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |