Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás frittata recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 ek. tej
- só
- őrölt bors
- (reszelt )parmezán
- egy marék zöld spárga
- 3 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A spárgákat eltörtem, a száruk leeső alsó részét eldobtam, a maradék hosszabb részt 2 cm-es darabokra vágtam--->Megmostam, papírtörlővel szárazra törölgettem.
Egy teflon serpenyőben 2-3 evőkanál o.olajat felhevítettem, rádobtam a spárgát és közepes lángon megsütöttem, közben kicsit megsóztam.
Közben az 5 tojást 5 evőkanál tejjel elhabartam ----> sóztam, borsoztam. Mikor a spárga elkészült, ráöntöttem és fedő alatt kis lángon addig sütöttem, míg a teteje is csaknem megszilárdult.

Tanácsok:
A tetejét megszórtam reszelt parmezánnal.

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spárgás hal » Bazsalikomos frittata » Spárgasaláta tojással » Spárgás cukkinisaláta
» Spárgás csirke » Tengeri frittata » Spárgás sertésmáj » Spárgás melegszendvics
» Spárgás-lazacos fusilli » Meleg spárgasaláta » Cukkinis-spárgás spagetti » Spárgás pecsenyefalatok
» Spárgás risotto » Spárgás-sajtos frittata » Spárgás-mustáros marhasült » Márványtojás.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.