| Krumplis tarhonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma étolaj 3 dl házi készítésű tarhonya 7-8 db krumpli 20 karika lángolt kolbász 1 db paradicsom 1 db zöldpaprika őröltpaprika Elkészítés: Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a tarhonyával együtt rövid ideig pirítom, míg enyhe színe kezd lenni. Megszórom a piros őröltpaprikával, vízzel felengedem, sózom, kevés ételízesítőt is lehet tenni hozzá. Amikor a tarhonya félfövésben van, hozzáteszem a kockákra vágott krumplikat, a karikára vágott kolbászt, az egész paradicsomot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, s gyakran megkevergetve készre főzöm. Közben a vizet pótolom, ha szükséges. Tanácsok: El kell, hogy fője a levét, mifelénk ezért "keménytarhonyának" is nevezik. A zsiradékot nem kell tőle sajnálni, a tarhonya szereti a zsírt. Nem diétás étel, jó laktató! Ez a mennyiség egy 4 literes lábashoz való, legalább 6 személyre. A naplómban található róla fotó a 135. hsz. alatt! A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |