| Spárgás pisztráng fűszermártással receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg fehér spárga 4 szelet pisztráng 2 evőkanál mogyoróolaj 1 tojás 1 dl tejszín 2 evőkanál salátaecet 25 dkg vaj 1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling, zsázsa őrölt bors, só Elkészítés: A spárgákat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről és forgácsonként hozzáadjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, a tojásfehérje habot. Belekeverjük a fűszereket és mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, köré rendezzük a sárgát, s mellé kináljuk a mártást. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |