Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás pisztráng fűszermártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg fehér spárga
4 szelet pisztráng
2 evőkanál mogyoróolaj
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál salátaecet
25 dkg vaj
1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling, zsázsa
őrölt bors, só

Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a tejszínt is habbá verjük.
Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről és forgácsonként hozzáadjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, a tojásfehérje habot. Belekeverjük a fűszereket és mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, köré rendezzük a sárgát, s mellé kináljuk a mártást.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás cukkinisaláta » Spárgás-mustáros marhasült » Spárgás risotto » Spárgás csirke
» Meleg spárgasaláta » Spárgás-sajtos frittata » Mandulás pisztráng » Spárgás pecsenyefalatok
» Spárgás melegszendvics » Spárgás-lazacos fusilli » Spárgás sertésmáj » Spárgasaláta tojással
» Diétás pisztráng » Cukkinis-spárgás spagetti » Sóburokban sült pisztráng » Fenyőmagos sült pisztráng


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.